Jump to content

MyCarForum Logo
Search
Internet connection

  • Search this thread
22 replies to this topic | 0 praises

#1

Posted 21 February 2012 - 04:07 PM

Owen_fan
  • Premium member
    Owen_fan
    5th Gear
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    1,323
      Joined: 29 September 2003
      Posts: 1,329
     
Hi all, need help regarding to my internet connection at home.

I have 2 different Board band accounts, 1 under starhub & 1 under Singnet (free come with mio tv). I used the starhub as my main network at home. Yesterday, it can only connected to local network, cannot access internet. I tot that it is due to my Aztech router, but when I connected the router to Singnet, it is working fine. I can access internet if I bypass the router, i.e connect my laptop directly to my starhub voice modem. Appreciate expert advise, tks.

#2

Posted 21 February 2012 - 04:21 PM

Opel17
  • Premium member
    Opel17
    5th Gear
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    1,554
      Joined: 29 March 2008
      Posts: 1,429
     

Hi all, need help regarding to my internet connection at home.

I have 2 different Board band accounts, 1 under starhub & 1 under Singnet (free come with mio tv). I used the starhub as my main network at home. Yesterday, it can only connected to local network, cannot access internet. I tot that it is due to my Aztech router, but when I connected the router to Singnet, it is working fine. I can access internet if I bypass the router, i.e connect my laptop directly to my starhub voice modem. Appreciate expert advise, tks.


I am using Starhub broadband, and there was a short interruption to internet service yesterday, I estimated about 20 mins.
Perhaps when the moment you bypass the router, the internet service had already resumed.

#3

Posted 21 February 2012 - 04:32 PM

Owen_fan
  • Premium member
    Owen_fan
    5th Gear
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    1,323
      Joined: 29 September 2003
      Posts: 1,329
     
Tks bro.

Am facing the problem since yesterday morning till now. Currently using Singnet, but very slow.

#4

Posted 21 February 2012 - 04:33 PM

TVT
  • TVT
    Supercharged
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    6,898
      Joined: 18 August 2011
      Posts: 7,819
     

I have 2 different Board band accounts, 1 under starhub & 1 under Singnet (free come with mio tv).

Very simple lah, just call Starhub and tell them the problem and they will do something about it. laugh.gif

Since you had Starhub internet, you could just subr the MIO TV standalone package. Then that is cheaper.



#5

Posted 21 February 2012 - 04:44 PM

Owen_fan
  • Premium member
    Owen_fan
    5th Gear
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    1,323
      Joined: 29 September 2003
      Posts: 1,329
     
I have call starhub last night.

They told me to turn off the power & unplug everythings from the modem & then reconnect back. But it still can't work.

#6

Posted 21 February 2012 - 04:45 PM

Good-Carbuyer
  • Good-Carbuyer
    NOS-ed
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    12,157
      Joined: 31 July 2010
      Posts: 16,209
     
I just bought a new laptop and have Singtel home broadband, and office broadband connection problem: 'websit (sg.yahoo.com/) online but is not responding to connection attempts' USD modem no issue. At SAMSUNG Service Centre also no issue. How to know what went wrong. Can it be the address? Can it be very strong boosted signal required available at SAMSUNG to make it work? confused.gif

#7

Posted 21 February 2012 - 04:51 PM

Solar
  • Premium member
    Solar
    6th Gear
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    4,664
      Joined: 13 September 2005
      Posts: 4,459
     
try connecting the starhub direct... if it is ok, then it may be something to do with your router.
otherwise, it is really starhub's problem and u call them to report it

#8

Posted 21 February 2012 - 04:53 PM

Kb27
  • Kb27
    Supercharged
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    5,126
      Joined: 28 February 2005
      Posts: 4,625
     
Don't quite understand what you wrote but here goes:

1. If you bypass router and connect direct from cable modem to your laptop, it works, then nothing wrong with starhub.

2. When you add the router, (assuming it running in router mode and not bridged mode) if it doesn't work, it could be the router or config problem. When you add the router, you need to reset the cable modem, bcoz the IP is already leased to the laptop and you only get one IP. Resetting the cable modem will cause the router to grab the WAN IP instead of the laptop.

#9

Posted 21 February 2012 - 04:57 PM

Owen_fan
  • Premium member
    Owen_fan
    5th Gear
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    1,323
      Joined: 29 September 2003
      Posts: 1,329
     
No problem if connect directly to starhub. I tried to connect the router to singnet, it working fine. Am wondering what is wrong?

#10

Posted 21 February 2012 - 06:57 PM

Happily1986
  • Premium member
    Happily1986
    NOS-ed
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    12,764
      Joined: 07 February 2008
      Posts: 12,603
     

No problem if connect directly to starhub. I tried to connect the router to singnet, it working fine. Am wondering what is wrong?


is router on DHCP mode when connected to starhub modem?

try to ping your router from your notebook and see if you get a reply.

also before i forget, did you try using a wifi capable phone or something that can connect via wifi to test your router via starhub modem? see whether you can surf or not.

Edited by Happily1986, 21 February 2012 - 07:00 PM.

you thought i was talking about you? BAZINGA PUNK!

#11

Posted 21 February 2012 - 07:27 PM

Unfair
  • Premium member
    Unfair
    5th Gear
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    2,160
      Joined: 08 August 2008
      Posts: 2,146
     

No problem if connect directly to starhub. I tried to connect the router to singnet, it working fine. Am wondering what is wrong?


Did you power off then on the starhub modem after connecting it to the router after disconnecting from the laptop ?

The modem has to be power cycled. Dont use the button on the modem.


Pepi18022009 (For Fifa14/GTA V)


#12

Posted 22 February 2012 - 04:04 AM

Good-Carbuyer
  • Good-Carbuyer
    NOS-ed
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    12,157
      Joined: 31 July 2010
      Posts: 16,209
     

I just bought a new laptop and have Singtel home broadband, and office broadband connection problem: 'website (sg.yahoo.com/) online but is not responding to connection attempts' USD modem no issue. At SAMSUNG Service Centre also no issue. How to know what went wrong. Can it be the address? Can it be very strong boosted signal required available at SAMSUNG to make it work? confused.gif

USD modem almost can not receive signal at SAMSUNG, although their line broadband worked well. SAMSUNG equally puzzled. Can anyone suggest what could had gone wrong?

#13

Posted 22 February 2012 - 02:02 PM

Happily1986
  • Premium member
    Happily1986
    NOS-ed
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    12,764
      Joined: 07 February 2008
      Posts: 12,603
     

USD modem almost can not receive signal at SAMSUNG, although their line broadband worked well. SAMSUNG equally puzzled. Can anyone suggest what could had gone wrong?


how do you connect your laptop to your home broadband? wifi or by cat5 cable?

do you use a router too?
you thought i was talking about you? BAZINGA PUNK!

#14

Posted 22 February 2012 - 09:42 PM

Good-Carbuyer
  • Good-Carbuyer
    NOS-ed
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    12,157
      Joined: 31 July 2010
      Posts: 16,209
     

how do you connect your laptop to your home broadband? wifi or by cat5 cable?

do you use a router too?

cat5e cable, cat6 cable, with/without router, all same result as office (website online but not responding to internet connection attempts). But USB modem not issue at all.

#15

Posted 22 February 2012 - 09:53 PM

Happily1986
  • Premium member
    Happily1986
    NOS-ed
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    12,764
      Joined: 07 February 2008
      Posts: 12,603
     

cat5e cable, cat6 cable, with/without router, all same result as office (website online but not responding to internet connection attempts). But USB modem not issue at all.


Do you have other wifi devices e.g. another notebook or wifi capable handphone? Do they experience issues when connecting to the internet via your Singtel connection?
you thought i was talking about you? BAZINGA PUNK!

#16

Posted 23 February 2012 - 03:50 AM

Good-Carbuyer
  • Good-Carbuyer
    NOS-ed
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    12,157
      Joined: 31 July 2010
      Posts: 16,209
     

Do you have other wifi devices e.g. another notebook or wifi capable handphone? Do they experience issues when connecting to the internet via your Singtel connection?

Only this SAMSUNG laptop got problem, others doing fine with Singtel connection at home and at office.

#17

Posted 23 February 2012 - 08:37 AM

Owen_fan
  • Premium member
    Owen_fan
    5th Gear
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    1,323
      Joined: 29 September 2003
      Posts: 1,329
     
Hi, should I turn off the router power before I power off starhub modem? or just leave the router power on, then power off & re-start the starhub modem. Tks

#18

Posted 24 February 2012 - 11:19 PM

Ithunk
  • Ithunk
    Supercharged
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    5,390
      Joined: 29 April 2007
      Posts: 5,390
     
ya i am experiencing the same problem....after a while its ok for the whole night then its down again....anyway they are sending a technician down...

#19

Posted 24 February 2012 - 11:20 PM

Ithunk
  • Ithunk
    Supercharged
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    5,390
      Joined: 29 April 2007
      Posts: 5,390
     

Hi, should I turn off the router power before I power off starhub modem? or just leave the router power on, then power off & re-start the starhub modem. Tks


sometimes u can call and ask them to refresh the connection first

#20

Posted 25 February 2012 - 09:43 AM

LMFAO
  • Premium member
    LMFAO
    3rd Gear
    The points of the user determines the rank. The higher the points, the higher the rank.
    The bar represents the rank and points of the user. The longer the bar, the higher the rank and points.
     
    Points:
    Points are accumulated from other users who Praise or Disliked this users' posts.
    334
      Joined: 06 February 2012
      Posts: 376
     
On/off the starhub modern / router and test it out. If its doesnt work got to call hotline.

Speed Test (ASUS -N56U- Wireless 5 GHz)

 

Contact me @ eight-three-eight-eight-eight-two-six-two (Whatsapp available)



Back to Men's Hobby  ·  Others Top





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users