Jump to content
Hasram

Engine dies while in stationery

Recommended Posts

Clutched

Today while i was driving my honda stream, i then stop while waiting the green light. as i was abt to move, i then realised thqt my engine had died n the batt n water red light was on. This was the second time happened aft a month ago. Luckily I am able to start it again. My amaron batt is abt 10mths old.My car aldy 5yrs old. May I seek your expert advise on wat had happened? thanks

↡ Advertisement

Share this post


Link to post
Share on other sites
1st Gear

when engine stalls those lights will be on. if you can crank most probably it is not your battery. how long have you not cleaned your throttle body and idle air control valve?

  • Praise 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4th Gear

had that last week. went to workshop and do minor throttle cleaning and it's back to normal. simple task.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Turbocharged (edited)

alternator problem?

 

i have the same issue, stop at traffic light and engine die off.

cant even start again.

I was on the way to agent to change alternator. In the end, call for flatbed.

Edited by Mcf777

Share this post


Link to post
Share on other sites
Supersonic (edited)

Idling air passage or throttle body choke.

Edited by Kb27

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hypersonic

Check the alternator.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2nd Gear

how often do we need to clean throttle body? what are the signs of a dirty throtlle body?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Supercharged

I don' think it's the battery. My friend's stream was also having similar problem, the engine some times cut off when he was going uphill or downhill and it was very dangerous.

 

He mentioned he changed a sensor or some sort and he had not have the problem since.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6th Gear

Today while i was driving my honda stream, i then stop while waiting the green light. as i was abt to move, i then realised thqt my engine had died n the batt n water red light was on. This was the second time happened aft a month ago. Luckily I am able to start it again. My amaron batt is abt 10mths old.My car aldy 5yrs old. May I seek your expert advise on wat had happened? thanks

 

 

How come u make first post only n u can straight away start a New Topic?

 

Has the rules changed????

Share this post


Link to post
Share on other sites
1st Gear

I don' think it's the battery. My friend's stream was also having similar problem, the engine some times cut off when he was going uphill or downhill and it was very dangerous.

 

He mentioned he changed a sensor or some sort and he had not have the problem since.

MAF, similar problem for stream

Share this post


Link to post
Share on other sites
1st Gear

Don't be surprised....if the car's immobiliser is faulty....such symptom does happen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5th Gear

the last time something like this happened to me was fuel pump.

was pretty scary on the expressway. [sweatdrop]

Share this post


Link to post
Share on other sites
3rd Gear

Did u pump shell petrol recently at a particular kiosk? [sly]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Neutral Newbie

Maybe due to exhuast sensor.. recently i have similar experiences when i driving my 7yrs old Mazda went to the workshop and said that a lot of Mazda cars have the same problem. You can check it out with your familiar workshop.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Turbocharged

Could also be oxygen sensor, had the same problem went back authorised dealer diagnosed and change that for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bro, my Hyundai Getz also the same problem for the past 5 years. On off engine not happy, it will just die off. I also got CEL for some unknown thing sometimes, but 6 different workshops cannot find the problem also.

 

Go to forums and ask around for advice, I changed so many things until I lost track. Now I got boxes of sensors which were replaced off my car and I still cannot isolate the issue.

 

What I'm trying to say is, follow the advice given at your own risk and pocket size. My solution to your problem? Just drive slower and safer only.

 

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bro, my Hyundai Getz also the same problem for the past 5 years. On off engine not happy, it will just die off. I also got CEL for some unknown thing sometimes, but 6 different workshops cannot find the problem also.

 

Go to forums and ask around for advice, I changed so many things until I lost track. Now I got boxes of sensors which were replaced off my car and I still cannot isolate the issue.

 

What I'm trying to say is, follow the advice given at your own risk and pocket size. My solution to your problem? Just drive slower and safer only.

 

Cheers!

 

 

Did u check yr electronic coil pack/distributor?

↡ Advertisement

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×